Liderul Bisericii Ortodoxe a Ciprului le cere sindicalistilor sa nu iasa in strada

Chrysostomos II Cipru Liderul Bisericii Ortodoxe a Ciprului le-a cerut sindicatelor să nu lupte impotriva măsurilor de austeritate luate de guvern. Ciprul reduce salariile pentru lucrătorii de stat și o serie de alte beneficii – solicitare internationala, ca plan de salvare, informeza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Arhiepiscopul Chrystostomos al II-lea a declarat, in aceste zile, că sindicatele ar trebui să "stea linistite și să nu iasa în stradă".

El a mai spus ca ciprioții vor face tot ceea ce este nevoie pentru a supraviețui în vremurile grele, "chiar și economisind hrana", dar nu vor fi infometati.

Mai multe proteste mici au avut loc în fata Parlamentului, săptămâna trecuta, vizavi de măsurile de austeritate pe care Ciprul le-a negociat cu Comisia Europeană, cu Banca Centrală Europeană și cu Fondul Monetar Internațional.

Conform AP, Ciprul negociaza un plan de salvare pentru băncile sale, care au fost puternic expuse datoriei Greciei, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Ec. Carmen-Ana

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.