Lipsa de stabilitate din Siria nu serveste decat regimului sionist

Ministrul de externe Iranian Ministrul de externe al Iranului a acuzat grupurile teroriste și pe aparatorii acestora din strainatate, pentru instabilitatea și vărsarea de sânge care continua în Siria, afirmand ca lipsa de stabilitate și de liniște în țara arabă nu serveste decat intereselor sioniste.

Ministrul iranian de Externe, Ali Akbar Salehi, a facut aceste remarci într-o întâlnire cu Mar Gregorios Yohanna Ibrahim, Arhiepiscopul siriac ortodox de Alepo, în legatura cu cea de-a doua zi a Conferintei Dialogului National Sirian din Teheran.

"Doar regimul sionist (din Israel) beneficiază de pe urma unei Sirii slabe și nesigure", a accentuat Salehi.

Peste 200 de figuri religioase și politice siriene, lideri de triburi și partide, precum și reprezentanți și lideri ai grupurilor de opoziție s-au alăturat reuniunii de două zile din Teheran (deschisa in 18 noiembrie 2012).

De asemenea, la reuniune au mai luat parte un număr de membri ai parlamentului sirian, precum și figuri politice din Sudan, Algeria, Turcia, Egipt, Liban, Irak, Brazilia și Zimbabwe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.