publicat în: Arhivă

Rusii cred ca exista un creier in spatele actiunii Pussy Riot

Pussy Riot wikipedia Un nou sondaj efectuat de Centrul Rus de Studiu al Opiniei Publice arata ca 41% dintre respondenți cred că Pussy Riot au efectuat comanda altcuiva, iar 40% sustin contrariul. 19% ezita sa formuleze un raspuns clar, informeaza serviciul specializat de presa LOnews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

56% dintre respondenții care suspectează existenta unui creier in spatele actiunii, nu sunt în măsură, insa, să spuna cine este persoana la care fac referire. Ceilalți, suspecteaza opoziția și adversarii președintelui rus (18%), Occidentul (10%), adversarii Bisericii Ortodoxe Ruse și sectanții (6%).

37% considera că sentința judecatoreasca de pedespsire a cântărețelor trupei punk este menita să consolideze statutul religiei ortodoxe și valorile, în societatea rusă, în timp ce 36% au numit-o o încercare de a distrage atenția opiniei publice de la problemele stringente socio-economice.

22% sunt gata să sustina pedepsea pentru Riot Pussy, 17% susțin o pedeapsă mai blândă. 14% doresc o sentință mai aspră.

Cântărețele feministe Pussy Riot au organizat o manifestatie anti-Putin, intitulata "rugăciune punk", in Catedrala Hristos Mântuitorul, in data de 21 februarie 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).