Patrulele Militiei Ortodoxe, agreate de populatie

patrule ortodoxe - militie Două treimi dintre respondenții unui sondaj efectuat recent in Rusia sustin ca se bucura de ideea Patrulelor Ortodoxe, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Majoritatea rușilor chestionați în sondajul de opinie și-au exprimat sprijinul pentru o propunere de organizare a miliției Creștin-Ortodoxe, în scopul declarat de a proteja lacasurile sfinte.

Ideea a fost susținută de 66% dintre respondenții sondajului efectuat de Centrul Intregii Rusii pentru Studii de Opinie Publică.

Inițiativa de a forma miliții care sa patruleze pe strazile orasului a fost invocata în luna august de către liderul organizației Sfanta Rusie.

Propunerea a fost respinsă cu 23%. Printre grupurile care s-au opus ideii se numara cel al persoanelor cu varste cuprinse între 25 și 34 de ani (28%), al respondenților bine-educați (28%) și al utilizatorilor activi de Internet (28% ).

Propunerea a cunoscut, de asemenea, sprijinul a 69% dintre respondenții ortodocsi, a 55% dintre respondenții care se pretind a fi de alte religii, 60% apartinand necredincioșilor.
20% dintre respondenții ortodocși și 37% dintre credinciosii non-ortodocsi s-au declarat impotriva initiativei.

Inițiativa vine ca raspuns la actiunea scandaloasa intreprinsa de grupul punk feminist Pussy Riot, în Catedrala Mantuitorului, din Moscova, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.