După Biserica din Niceea, autorităţile turce vor să transforme Hagia Sophia din Trapezunt, în moschee

Sfanta Sofia din Trapezunt

Este posibil ca Biserica Sfanta Sofia (Hagia Sophia) din Trapezunt (Trabzon, în prezent), in Turcia, sa împărtăşeasca si ea aceeasi soarta cu Hagia Sophia din Niceea, ambele fiind transformate in moschee.

Acest anunţ a fost făcut de vice prim-ministrul turc, Bulent Arinc. El a mai spus ca clădirea în cauză este un loc de rugăciune şi, prin urmare, nu poate fi folosit ca muzeu, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Hagia Sophia din Trapezunt este nu numai un monument de arhitectură bizantină, dar mai este, de asemenea, bine cunoscută si datorită frescelor sale rare, datand din anul 1260.

Declaraţia lui Bülent Arinc a provocat reacţii negative din partea autorităţilor locale, care au subliniat că muzeul din biserica veche este cunoscut în întreaga lume, iar transformarea sa într-o moschee ar fi o lovitura data turismului în regiune, mai informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În plus, autorităţile nu văd niciun sens în luarea unei astfel de măsuri, odata ce este cunoscut faptul că "multe moschei sunt goale".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.