Biserica Ortodoxa Rusa le permite clericilor sa participe la alegeri

urna de vot wikipedia Organismul de conducere al Bisericii Ortodoxe Ruse le permite, de acum, clericilor sa participe la procesul electoral, "în caz de necesitate ecleziastica", informeaza Servbiciul spoecializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În recenta rezoluție, semnata in aceste zile, octombrie 2012, Sfântul Sinod a dat mana libera clericilor sa participe la alegeri, în situații excepționale, dand exemplu cazul în care "se impun acțiuni împotriva unor forte non-ortodoxe, care încearcă să isi folosească mandatul pentru a lupta impotriva Bisericii Ortodoxe".

Rezoluția mai sustine, cu toate acestea, faptul că, clericilor nu li se va permite să fie membri ai vreunui partid politic. De asemenea, Sinodul are puterea de a decide cu privire la listele posibililor candidați, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.