Miting in fata Ambasadei Republicii Macedonia la Washington, împotriva arestării Arhiepiscopului Ioan de Ohrid şi a altor clerici sarbi

proteste washington Un miting de protest a avut loc in data de 31 mai 2012, in fata Ambasadei Republicii Macedonia din Washington. Demonstranţii au cerut eliberarea imediată şi necondiţionată a episcopului Ioan (Vraniskovski), Arhiepiscop de Ohrid şi Mitropolit de Skopje, precum şi încetarea persecutarii judiciare din motive religioase a altor episcopi, ieromonahi, călugăriţe şi credincioşi, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Inregistrarea juridică a Arhiepiscopiei de Ohrid a fost, de asemenea, menţionată si ea în cererile demonstranţilor.

Mitingul a obţinut o autorizaţie prealabilă din partea autorităţilor municipale. Protestatarii au purtat lumanari si au organizat o slujba de mijlocire pentru credincioşii Arhiepiscopiei de Ohrid, persecutati de autorităţile din Skopje şi de Biserica Ortodoxă Macedoneană schismatica (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe). Un miting similar a avut loc, inainte de aceasta locatie, in fata Departamentului American de Stat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.