Imagini de la Pelerinajul de Florii din Arhiepiscopia Râmnicului / 2012

Pelerinaj de Florii in Arhiepiscopia Ramnicului 2012 Arhiepiscopia Râmnicului a organizat in ziua de 7 aprilie 2012, în Sâmbăta lui Lazăr, în cele trei protopopiate vâlcene: Drăgăşani, Horezu şi Râmnicu Vâlcea, pelerinajul de Florii intitulat „Pelerinajul şi rugăciunea, mijloace pentru însănătoşirea fiinţei umane”.

La Biserica „Toţi Sfinţii” din Râmnicu Vâlcea, de la orele 15,00, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Vecernia Floriilor cu Litie. După oficierea Vecerniei, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură şi a citit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor (ramurile de salcie) care au fost împărţite credincioşilor.

Procesiunea a pornit de la Biserica „Toţi Sfinţii”, la orele 16.30, şi s-a desfăşurat pe un traseu care a inclus Biserica „Cuvioasa Parascheva”, Paraclisul arhiepiscopal „Buna Vestire” – Terasă, Biserica „Sfântul Dumitru” şi s-a încheiat la Catedrala Arhiepiscopală.

Aici pelerinii au fost întâmpinaţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care a rostit un cuvânt de învăţătură, după care cei doi ierarhi au citit rugăciunile de sfinţire a icoanelor şi de binecuvântare a pelerinilor.

Itinerarul pelerinajului a fost următorul: b-dul. Calea lui Traian (cu oprire la Biserica „Cuvioasa Parascheva”), str. Mihai Bravu (cu oprire la Biserica „Buna Vestire”), str. General Praporgescu (cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”), b-dul. Nicolae Bălcescu şi str. Episcopiei.

La fiecare biserică, pelerinii au fost întâmpinaţi de preoţii şi credincioşii acestor parohii cu ramuri verzi şi cu cântări religioase specifice sărbătorii.

La Pelerinaj au luat parte oficialităţi locale şi centrale precum şi sute de credincioşi din municipiul Râmnicu Vâlcea şi din împrejurimi, împreună cu preoţii din Protoieria Râmnicu Vâlcea.

Celelalte două Protoierii din judeţul Vâlcea (Drăgăşani şi Horezu) au organizat pelerinaje pe plan local.

– informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.