Bisericile din SUA au pierdut 1,2 miliarde $ în perioada de criza

contributiile membrilor Bisericii din SUA - Canada Conform informatiilor primite din Washington, DC, chiar daca numarul membrilor lor ramane relativ unul stabil, totusi, Bisericile din SUA simt efectele recesiunii, care au determinat să le scadă contribuţiile cu 1,2 miliarde $, potrivit Anuarului 2012 al Bisericilor Americane şi Canadiene.

Cei aproximativ 29 miliarde $, cu care au contribuit membrii Bisericii, au demonstrat o scădere cu 2,2% în termenii sustinerii financiare pe cap de contributor, raporteaza Anuarul.

Declinul de 1,2 miliarde USD în 2010 a fost de aproape trei ori mai mare fata de pierderea de 431 de milioane de dolari, raportata în 2009, şi "oferă o dovadă clară a impactului adancirii crizei în perioada de raportare", noteaza editorul Anuarului, Rev. Eileen Lindner.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.