Parintele Mircea Dejeu renunta la conducerea CAR Concordia, mustrat de Mitropolitul Clujului

comunicat de presa În urmă cu câteva zile, mass media centrală şi locală prezenta, într-o relatare ce se dorea de impact, cazul preotului Mircea Dejeu din Bucea şi nu din Cluj, angajat în gestionarea activităţii unei Case de Ajutor Reciproc, asupra căruia planează suspiciunea de cămătărie şi abuz. Dincolo de gravitatea unor astfel de acuzaţii, care impun atât sancţiuni morale şi canonice, dar şi civile, şi care aduc atingere imaginii Bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a dispus începerea unei anchete şi ne-a autorizat să comunicăm următoarele:

Cazul preotului Mircea Dejeu, paroh al parohiei Bucea, este unul izolat şi nu poate aduce atingere imaginii întregului cler. Pus în faţa evidenţelor, Părintele Mircea Dejeu şi-a recunoscut calitatea sa de preşedinte al C.A.R. „Concordia”, pe care o deţinea de doi ani, fără a avea aprobarea Arhiepiscopiei şi a înţeles că o astfel de activitate poate duce la situaţii care contravin cu statutul şi demnitatea de preot.

În consecinţă, începând cu data de 1 martie 2012, părintele Mircea Dejeu va renunţa la funcţia de administrator al C.A.R. „Concordia” din Huedin, înaintându-şi în scris demisia şi primind o mustrare din partea Mitropolitului Clujului.

Materialul, instrumentalizat excesiv ca o anchetă jurnalistică, formulează grave acuze de camătă, care însă nu se susţin, având în vedere că instituţia administrată de preotul Mircea Dejeu funcţionează cu avizul Băncii Naţionale, ca instituţie nebancară şi are un consiliu de administraţie şi un regulament propriu, semnat de toţi membrii lui.

Pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Pr. Bogdan Ivanov (Biroul de presa oficial al Mitropoliei Clujului)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.