Liderii religiosi camerunezi se tem de extinderea extremismului din Nigeria

Sharia implementata in Nigeria in 12 state dupa 1999

Conform abonatilor Lacasuri Ortodoxe aflati in zona Yaounde, campania de violenţă din Nigeria, intreprinsa de către extremistii islamisti ai sectei Boko Haram, ridica temeri legate de faptul ca extremismul religios ar putea câştiga teren si în Camerun, tara vecina din est.

Autorităţile laice şi religioase au avertizat asupra cresterii unei grupari care s-a dovedit responsabila de cele aproximativ 450 de crime comise in 2011 şi care afirma că urmareste înlocuirea guvernarii seculare din Nigeria, cu Sharia, sau cu Islamul, pentru rezolvarea sărăciei şi a nedreptăţilor.

În cel mai recent incident, patru poliţişti au fost împuşcaţi, in data de 23 februarie 2012, în oraşele din nord, Kano şi Minna, unde oamenii sunt acum "cuprinsi de teama", potrivit Times Nigeria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.