Manifestare cultural-religioasa la Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul din Valcea – 2012

Biblioteca judeteana Antim Ivireanu Valcea În sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat in data de 24 februarie 2012, de la orele 12:00, concursul de prezentări power point intitulat sugestiv „Dragobetele, năvalnicul primăverii”, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Manifestarea organizată de către Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea în colaborare cu Biroul pentru catehizarea parohială din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului a reunit elevii claselor a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, de la Liceul de Artă, din Rm. Vâlcea, îndrumaţi de prof. Cristina Gabăr şi prof. Tricuţă Algina, de la Şcoala Waldorf Rm. Vâlcea, îndrumaţi de prof. Iliescu Nadia Vasilica şi prof. Rusu Lidia şi de la Şcoala Măgura – Mihăeşti, îndrumaţi de prof. Stăncuţ Ioana şi prof. Bălan Lăcrămioara. În creaţiile lor, elevii au prezentat sărbătoarea Dragobetelui reflectată în literatură şi în folclorul românesc.

În cadrul manifestării, a fost vizionat un film-reportaj intitulat „Şcoala din Biserică, emanaţie a şcolii de vară”, în care a fost prezentată Revista de spiritualitate creştină pentru copii şi părinţi „Şcoala din Biserică”. Reportajul a fost realizat de Secţia Periodice – Legislaţie a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea, cu sprijinul Pr. Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohială de la Arhiepiscopia Râmnicului.

Deasemenea, copiilor participanţi le-a fost explicată din punct de vedere creştin-ortodox semnificaţia iubirii.

Cele mai bune prezentări power point au fost premiate cu diplome, iar pentru străduinţă fiecare elev participant a fost răsplătit de organizatori cu daruri, constând în iconiţe, reviste şi cărţi.

– un articol de; contributor Arhidiacon Găman Ioan Liviu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.