Grupurile religioase participa la iniţiativa de pace pentru Jocurile Olimpice din Londra

Jocurile Olimpice Londra 2012 Liderii religioşi şi gruparile comunitare din Londra se ocupa de promovarea a "O sută de zile de pace" – o iniţiativă de dezvoltare a "moştenirii de pace", ocazionata de Jocurile Olimpice din aceasta vara, din Londra.

Bisericile, şcolile şi colegiile, împreună cu o coaliţie numită „Cetăţenii Londrei” care include mai mult de 300 de credinciosi şi de grupuri comunitare, organizeaza programe ecumenice de rugăciune şi o serie de activităţi legate de Jocurile Olimpice, pentru promovarea pacii.

Acestea includ o campanie numită „Oras Sigur”, care are drept scop construirea unei retele intre magazinele si intreprinderile din Londra, de combatere a criminalităţii. Alte activităţi mai implică paza stradala, discuţii, crearea mai multor „grădini de pace”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.