Conflictul nigerian, un amestec intre religie, sărăcie şi politica

conflicte Nigeria Liderii creştini şi musulmani din intreaga lume sunt invitati să acţioneze împreună pentru tratarea violenţelor dezlănţuite în nordul Nigeriei, pentru care a fost acuzat Boko Haram, un grup auto-proclamat islamist.

"Acesta este un motiv de îngrijorare profundă la nivel internaţional, dar marile tradiţii religioase pot fi parte a soluţiei", a declarat Arhiepiscopul Michael Kehinde Stephen, din cadrul Bisericii Metodiste din Nigeria, într-un interviu publicat de către Consiliul Mondial al Bisericlor, cu sediul la Geneva, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În ultimele luni, numarul atacurilor gruparii Boko Haram a crescut în partea de nord a ţării, provocand temeri privind izbucnirea unui război religios în cea mai populata tara din Africa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.