Reţeaua anglicana a dat startul unei campanii de înregistrare a nou-nascutilor

certificat In tarile industrializate, un certificat de naştere este primit „de la sine”, si chiar este privit ca un fel de „birocraţie plictisitoare”. Dar în lumea în curs de dezvoltare, o astfel de înregistrare poate însemna diferenţa dintre participarea deplină la cetăţenie, sau un trai la marginea existentei. De aceea, Reţeaua Internaţională a Familiei Anglicane a lansat o campanie globală de înregistrare a naşterilor.

Reţeaua face astfel apel la Bisericile Anglicane, sa colaboreze cu agenţiile guvernamentale şi sa se asigure că toti copiii născuţi incepand cu anul 2012 sunt inregistrati.

"Mai mult decât doar o formalitate legală, înregistrarea naşterii deschide o uşa catre educaţie şi îngrijire medicală", a mai declarat Reţeaua Internaţională a Familiei Anglicane într-un comunicat de presă recent. "Fără o astfel de inregistrare, oamenii nu pot fi în măsură să obţină un paşaport, sa deţina o casă sau un teren, sau chiar sa se căsătorească."

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.