Aparatorii drepturilor omului vor sa transforme Bisericile in `spatii de siguranta”

Elizabeth Vadakekara Conform datelor primite de la membri-corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Geneva, mai mulţi experţi din domeniul drepturilor omului şi al sănătăţii, din întreaga lume, s-au adunat în această localitate, în perioada 16-18 ianuarie 2012, pentru a medita asupra unei întrebări: Cum pot crea Bisericile "spaţii de siguranţă", în care oamenii să poată învăţa şi să discute despre probleme sensibile, fără să se teamă de Judecată?

"Avem nevoie de un dialog deschis şi cuprinzător privind problemele de sănătate mintală şi fizică, astfel încât să putem crea spaţii de siguranţă, în care comunităţile să se poată exprima vizavi de preocupările lor, într-o atmosferă de respect şi de încredere reciprocă", a declarat dr. Elizabeth Vadakekara, membru al misiunii Surorilor Medicale din Londra, cu sediul în India.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.