publicat în: Arhivă

In Fiji, metodistii se declara afectati de “un decret represiv”

Bainimarama Conform informaţiilor primite de la membri-corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în zona Suva, clerul metodist din Fiji se declară “frustrat, prin faptul că, în loc de eliminarea unei legi represive, care necesita permisiuni speciale pentru întâlnirile religioase”, s-a ales “înlocuirea” acesteia printr-un decret permanent, stabilit de regimul militar interimar al acestei ţări.

Liderii congregaţiilor metodiste din Fiji se declaraseră iniţial încântaţi de anunţul făcut de primul ministru Bainimarama, în data de 1 ianuarie 2012, în care se specifica faptul că regulamentele publice de urgenţă (PER), care în anul 2009 acordau poliţiei şi forţelor militare puteri sporite, vor fi ridicate începând cu 7 ianuarie.

Clericii trăgeau speranţa că, astfel, vor fi eliminiate permisiunile speciale, destinate întâlnirilor religioase. Acum, însă, aceştia îşi declară dezamăgirea după ce noua lege, permanentă – un act public reviziuit – obligă Bisericile să obţină permisiuni speciale pentru adunările lor, de la posturile de poliţie comunitară, mai informeaza serviciul de presa LONews.