In timp ce Uganda hotaraste o legislatie dura anti-gay, un fost episcop anglican cheama la toleranta

Conform informaţiilor primite de la corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Kampala, în timp ce legiuitorii din Uganda se pregătesc să redeschidă dezbaterea privind un proiect de lege care ar urma să-i pedepsească aspru pe homosexuali, un lider al Bisericii, care a organizat mai multe campanii pentru drepturile homosexualilor, îsi reînnoieşte apelul său la toleranţă şi compasiune.

Christopher Ssenyonjo, fost episcop anglican al diocezei Vest Buganda, a declarat într-un interviu oferit în urmă cu câteva zile, că teama faţa de atacarea lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi persoanelor trans-sexuale sau LGBT este în creştere cu fiecare zi, mulţi dintre aceştia fiind obligaţi să se mute în alte zone, părăsindu-şi locuinţele, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.