publicat în: Arhivă

Biserica ortodoxa bulgareasca, la Snagov

În ziua de 11 noiembrie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Reşedinţa Patriarhală, o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, alcătuită din Înaltpreasfinţitul Părinte Neofit, Mitropolit de Ruse, Înaltpreasfinţitul Părinte Gavriil, Mitropolit de Loveč, Preot Ioan Ivanov al comunităţii bulgare din Bucureşti şi Diac. Kiril Sinev.

În cadrul întâlnirii, delegaţia bulgară a informat pe Patriarhul Românei în legătură cu demersurile întreprinse pentru construirea unui lacaş ortodox destinat credincioşilor ortodocşi bulgari din Bucureşti, pentru care a fost deja identificat un teren, în localitatea Snagov, ce urmează a fi achiziţionat direct de către Patriarhia Bulgară.

La rândul său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a încredinţat pe oaspeţii bulgari că Patriarhia Română acordă binecuvântare pentru construirea respectivului lacaş ortodox şi, totodată, va contribui la dotarea lacaşului ortodox cu o catapeteasmă, sculptată în lemn de stejar, în Atelierele Patriarhiei Române.

În final, cei doi ierarhi ai Patriarhiei Bulgare au exprimat mulţumiri Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române pentru primirea cordială şi, mai ales, pentru exprimarea sentimentelor de frăţietate şi cooperare practică între cele două Biserici Ortodoxe, informeaza Patriarhia Romana.