(2*VIDEO – inreg. integrala a slujbei / 20*FOTO) Catedrala Manastirii Vanceni din Bucovina, sfintita de Patriarhul Kirill

Mânăstirea de călugări Vănceni (cunoscută şi ca Mânăstirea Bănceni) din Ucraina, este un tărâm multicultural, aici întâlnindu-se de regulă pelerini ucraineni, ruşi, români şi moldoveni. Se află în Bucovina ucraineană, nu departe de graniţa cu România şi nici de cea cu Moldova, drept pentru care se slujeşte Sfânta Liturghie în limbilie: română, ucraineană şi rusă.

Mânăstirea Vănceni poate fi numită, pe drept cuvânt, o oază de spiritualitate – călugării îmbinând viaţa de rugăciune şi post, cu munca de constructor, întrucât, prin osteneala acestora, Biserica, Paraclisul şi chiliile s-au ridicat şi înfrumuseţat în timp record.

În plus, în satul din apropiere – Molniţa – Părintele stareţ Mihail Jar a participat (şi se implică personal alături de călugării săi), la înfiinţarea, întreţinerea şi buna funcţionare a unui orfelinat.

În ziua de 2 octombrie 2011, o mulţime impresionantă de credincioşi ortodocşi a participat la Sfinţirea Catedralei Preasfânta Treime din complexul monahal Vănceni – cea mai mare catedrala ortodoxă de pe cuprinsul Ucrainei.

Însuşi Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a participat, alături de un sobor de Arhierei, preoţi şi diaconi, la sfintirea acestei catedrale, remarcând impresionanta lucrare realizată aici cu ajutorul Lui Dumnezeu, iar la final i-a răsplătit cu distincţii pe ctitori şi pe părintele stareţ, multumind pentru implicare preşedintelui Viktor Ianukovici, care nu a putut fi prezent la acest eveniment.

Desi de dimensiuni impresionante, Biserica a devenit neincapatoare cu ocazia Slujbei de Sfintire, pelerinii putand insa urmari intregul eveniment, pe un ecran de dimensiuni mari, montat in exteriorul constructiei.

Va prezentam mai jos inregistrarea integrala video a slujbei din aceasta zi deosebita:

– un articol realizat, conform informatiilor primite de la corespondenti din zona, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de Ec. Carmen-Ana / pornind de la unele date oferite telefonic de Dl. Nicolae Tinca / Italia (18 oct. 2011)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.