Arhimandritul Alexander Golitin, in functia de Episcop al Eparhiei Bulgare a OCA

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA) l-a ales pe Arhimandritul Alexander Golitin in functia de Episcop al Eparhiei Bulgare.

Conform datelor primite din zona Syosset, NY, în Capela Sfântul Serghie de Radonej, în dimineaţa zilei de marţi, 4 octombrie 2011, membrii Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America l-au ales pe Arhimandritul Alexander Golitin, pentru Scaunul vacant de Toledo şi Eparhia Bulgară.

Începând din iunie 2010, eparhia a iniţiat un program de alegere a unui nou candidat, ca succesor al Preasfinţiei Sale, regretatul Arhiepiscop Kirill.

La încheierea primei faze de căutare, comisia avea 22 de posibili candidaţi. După o revizuire aprofundată şi mai multe discuţii, lista a fost redusă la şase persoane.

Eparhia bulgară include 19 parohii şi misiuni, şi o mănăstire, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.