publicat în: Arhivă

Cursuri universitare de limba germana, in scopul integrarii musulmanilor

Conform datelor primite de la membri-corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Berlin, universităţile germane au demarat un program de cursuri, care urmăreste ca musulmanii să devină parte a societăţii europene, cursurile ajutandu-i pe clericii islamici (imami) şi învăţătorii religioşi să înţeleagă cultura germană, inclusiv Creştinismul şi Iudaismul.

Primul program a început anul trecut la Universitatea Osnabrueck, iar al doilea va urma să înceapă în acest an la Tuebingen.

"Ideea a fost aceea de a avea un program destinat imamilor, intrucat cei mai mulţi dintre ei sunt educaţi în Turcia, Maroc, Egipt sau Bosnia", afirmă Moussa Al-Hassan Diaw, coordonatorul programului din Osnabrueck.

"Accentul educaţiei lor anterioare este foarte strict dirijat înspre latura teologică, a societăţii din care provin, dar aceştia nu au cunoştinţe suficiente privind situaţia din Germania. Unii imami nici nu vorbesc limba germană, de exemplu; alţii nu cunosc istoria Germaniei", a mai spus el, informează Serviciul de presă LONews.