`Banii pe care ii ai sunt instrument al libertatii, banii pe care ti-i doresti sunt instrumentul sclaviei`

Centrul cultural ortodox din Emirate Sf. Ap. Filip - Sharjah Primul complex de acest gen, din Emiratele Arabe Unite, va sluji unei puternice comunităţi, de 200.000 de persoane, conform materialelor oferite de un membru-abonat aflat in zona, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Prima biserică ortodoxă dedicată Sfântului Apostol Filip în Emiratele Arabe Unite îşi va deschide porţile pentru public în această sâmbătă, 17 august 2011, la Sharjah.
Complexul, de 1.800 de metri pătraţi, nu este doar o biserică, ci un centru cultural.

Lucrările la construcţia acestui proiect au început în septembrie 2007, după ce Alteţa Sa Dr. Shaikh Mohammad Bin Sultan, membru al Consiliului Suprem şi Conducător al Sharjahului, a alocat terenul comunităţii ortodoxe ruseşti.
Discuţiile legate de primul proiect au început în mai 2005, o dată cu vizita primei delegaţii a Bisericii Ortodoxe Ruse, condusă de preşedintele Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Kirill de Smolensk şi Kaliningrad.

Iuri (Yuri) Sidorenko, un om de afaceri din Rusia şi preşedinte al consorţiului EDAPS, care este ctitorul acestui complex, a declarat că clădirea a fost construită pentru cei 200.000 de membri ai Bisericii Ortodoxe, care trăiesc în ţară – în cea mai mare parte a lor chiar în Sharjah.
Sidorenko şi-a asumat responsabilitatea financiară pentru construirea bisericii.
El a mai spus: "O afacere care aduce doar profit este cu greu un succes", subliniind că un om de afaceri devotat nu va găsi fericirea decât dacă activitatea sa devine un instrument în răspândirea valorilor spirituale şi în îmbunătăţirea vieţii oamenilor.
"Un întreprinzător este o persoană care generează putere de viaţă, prin intermediul proiectelor sale. Motivaţia se bazeaza fie pe dorinţa de a dezvolta şi îmbunătăţii viaţa şi comunitatea din jurul nostru, fie din dorinţa de a face cât mai mulţi bani posibili şi a-ţi satisface vanitatea", a spus acesta.

Percepţia larg răspândită este aceea că banii si spiritualitatea sunt incompatibile, dar Sidorenko consideră că scopul vieţii este acela de a ajunge la o legătură cu Dumnezeu.
"Părerea că banul strică persoana, este o minciună. Se va strica doar acela care judeca în acest fel, şi nu se va strica cel care nu crede astfel.
"Oamenii care sunt implicaţi activ în a face bani, şi în special cei care au ajuns la partea de sus a succesului antreprenorial, sunt supuşi unui test al provocărilor", a spus Sidorenko.
El a mai adăugat: "citându-l pe Jean-Jacques Rousseau, pot spune că "banii pe care îi ai sunt un instrument al libertăţii; banii pe care ţi-i doreşti să ii ai, sunt un instrument al sclaviei" – mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– articol, trad. si interpretare: Ing. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.