Peste 30 de clerici in slujire, la ctitoria domnitorului Constantin Brancoveanu din Hurezi

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 1

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 2

În anul 2007, la Mănăstirea Hurezi s-a semnat „Memoriul pentru aducerea Sfintelor Moaşte ale voievodului martir Constantin Brâncoveanu de la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti, la ctitoria sa de la Hurezi”. Studiul ştiinţific care însoţeşte acest document a fost realizat de Academicianul Radu Ştefan Vergatti, profesor la Universitatea din Bucuresti şi membru al AcademieiRomâne – informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman, corespondent in zona.

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 3

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 4

Mănăstirea Hurezi, veche vatră de sihăstrie românească şi tradiţie creştină ortodoxă, a trăit astazi, 16 august 2011, un moment de intensă bucurie duhovnicească. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul Mănăstirilor din Eparhia Râmnicului şi stareţul Mănăstirii Cozia, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la ctitoria domnitorului Constantin Brâncoveanu, care împreună cu fiii săi şi sfetnicul Ianache sunt prăznuiţi ca ocrotitori şi binefăcători.

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 8

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 3

La sfârşitulslujbei, Părintele Exarh Vartolomeu a rostit un cuvânt de învăţătură în care a elogiat viaţa şi martiriul Sfintilor Brancoveni, voievodul Constantin cu cei patru fii, Constantin, Stefan, Radu si Matei, si sfetniculI anache, îndemnându-i pe credincioşi să-i cinsteasca și să le urmeze exemplul în credinţă, smerenie şi fapte bune. Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 6

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 9

După Sfânta Liturghie, soborul de slujitori a săvârşit Parastasul pentru ctitorii, binefăcătorii şi ostenitorii acestui sfânt aşezământ. Răspunsurile la SfântaLiturghie au fost date de către Corul de maici al Mănăstirii Hurezi.

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 91

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 92

La sfârşitul slujbei, Părintele Exarh Vartolomeu a rostit un cuvânt de învăţătură în care a elogiat viaţa şi martiriul Sfintilor Brancoveni, voievodul Constantin cu cei patru fii, Constantin, Stefan, Radu si Matei, si sfetnicul Ianache, îndemnându-i pe credincioşi să-i cinsteasca si sa le urmeze exemplul în credinţă, smerenie şi fapte bune.

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 94

Răspunsurile la strana au fost date de către corul de maici al Mânăstirii Hurezi.

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 95

La finalul sarbătorii Grupul de fetiţe „Steluţe Brâncovene” de la Clubul Copiilor Horezu, institutor Prof. Mioara Văduva, a prezentat sceneta „Balada lui Constantin Brâncoveanu”, iar Corul de Copii „Vocea Topologului” al Parohiei Galicea condus de Pr. Prof. Ioan Tuţu a susţinut un emoţionant program de cântări religioase.

Manastirea Hurezi august 2011 Brancoveni 96

La această sărbătoare au mai participat stareți și starețe de la mănăstirile vâlcene, preoţi şi numeroși credincioşi din eparhie si din ţară.

– un articol semnat pentru Lacasuri Ortodoxe de: Arhidiacon Ioan Liviu-Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.