Priveghere arhiereasca in Manastirea Hurezi

Manastirea Hurezi priveghere august 2011 1    În ziua de 15 august 1714 Domnitorul Ţării Româneşti Constantin Brâncoveanu împreună cu cei patru fii ai săi – Constantin, Ştefan, Radu şi Matei – şi sfetnicul Ianache Văcărescu au fost decapitaţi la Istanbul (Constantinopol) din dispoziția autorităților otomane. În iunie 1992, Sfântul Sinod al Bisericii noastre i-a trecut în rândul sfinților, cu prăznuire în ziua de 16 august, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Cristian-Ioan Cioteanu, corespondent in zona.

   În după amiaza zilei de luni, 15 august 2011, ziua martiriului Sfinților Brâncoveni, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a participat la slujba de Priveghere de la Mănăstirea Hurezi, judeţul Vâlcea, care urma sa îsi serbeze ocrotitorii. Preasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit cu acest prilej slujba Vecerniei cu Litie și Utrenia.

 Manastirea Hurezi priveghere august 2011 2

   La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Emilian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a scos în evidenţă personalitatea și frumusețea morală a marelui domnitor Constantin Brâncoveanu, dar și martiriul suferit de familia domnitoare pentru credința ortodoxă.

   La slujba de Priveghere au luat parte stareţi şi stareţe de la mănăstirile vâlcene, preoţi şi numeroşi credincioşi din eparhie și din țară.

Manastirea Hurezi priveghere august 2011 3

   Marți, 16 august, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a oficiat Sfânta Liturghie în sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi la Mănăstirea Brâncoveni, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol semnat pentru Lacasuri Ortodoxe de: Arhidiacon Cristian-Ioan Cioteanu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.