Descoperiri pretioase la Sanctuarul tracic de piatra din Perperikon – Bulgaria

Primele descoperiri arheologice preţioase ale anului 2011, pe sit-ul Sanctuarului tracic de piatră din Perperikon, aflat în sudul Bulgariei, sunt deja un fapt, afirmă pentru publicatia locala Novinite, arheologul de elită, bulgar, prof. Nicolae Ovcearov, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Descoperirile includ o cruce de bronz deosebită din secolele X-XI, un medalion de plumb cu o svastică şi alte însemne runice (runes simbolurile unui alfabet proto-germanic). Recomand textul pe Google: fiindca: Ovcearov speră ca până la sfârşitul verii să poată face astfel încât să fie studiate toate legăturile existente între Acropole şi Palatul-Sanctuar.

Profesorul a mai precizat că Ministrul de Finanţe, Simeon Djankov, a solicitat finalizarea proiectului Perperikon şi a altor proiecte, legate de sit-uri istorice clasate între câştigătoarele ediţiei Top 10 Minuni a concursului lansat de cotidianul bulgăresc Standard.

Oraşul trac Perperikon reprezinta un complex arheologic antic, situat la 15 Km nord de oraşul Kardzhali. Acesta este considerat a fi locul sanctuarului zeului Dionysos, care a fost cunoscut în lumea antică.

Activitatea umană la Perperikon datează din anul 5 000 î.Hr., în Evul Mediu sanctuarul antic devenind o fostă cetate-cheie de apărare a Munţilor Rodopi din Răsărit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.