‘Cabina povestirilor`, la Sinodul Intregii Americi. Termen limita prelungit

agenda sinodul intregii americi 2011 pag 1    Conform unor informaţii primite de la un abonat, corespondent-voluntar aflat in Syosset, New York, Comisia Presinodală a Bisericii Ortodoxe din America a lansat agenda celui de-al 16-lea Sinod al Întregii Americi, programat să se desfăşoare în Bellevue, WA, în perioada 31 octombrie 2011 – 4 noiembrie 2011.

   Un exemplar al acestei agende a fost trimis pe adresa Agentiei Lacasuri Ortodoxe, iar o parte a traducerii redactiei de stiri este disponibila in josul acestei pagini, cu specificaţia venita din partea organizatorilor că orice revizuire ulterioară va fi anunţată de acestia în timp util.

   De asemenea, a mai fost anunţat şi faptul că termenul limită de înregistrare pentru Sinod a fost prelungit până la data de 31 august 2011, ca răspuns la numeroasele cereri primite din partea parohiilor.

   Spicuiri din agenda-program:

 sinodul intregii americi seattle 2011 – toate parohiile din întreaga regiune vor participa la Sfânta Liturghie Arhierească, duminică, 30 octombrie 2011, la locul de desfăşurare al Sinodului.
   – în fiecare dimineaţă se va oficia Sfânta Liturghie, iar Icoana Sitka a Maicii lui Dumnezeu va fi pusă spre închinare pe toată perioada Sinodului. Miercuri seara, va fi săvârşită o slujbă dedicată Imnului Acatist al Maicii Domnului, în prezenţa icoanei.

Map picture

   – Sesiunea de deschidere a Sinodului va avea loc luni seara, în data de 31 octombrie 2011, Preafericirea Sa, Mitropolitul Iona, ţinând un discurs.

   Un element mai putin obisnuit: o "Cabină (cutie) a Povestirilor”, sponsorizată de către Biroul Istoriei şi Arhivelor, va fi disponibilă pe toată perioada Sinodului. În dorinţa de a-i încuraja pe oameni să "relateze povestirile lor personale, din parohie sau Biserică", cei care doresc se pot înregistra în format digital, cu o "istorisire orală", adăugând astfel "povestirile" lor la seria elementelor importante ale istoriei Bisericii Ortodoxe din America.

   – Pe tot parcursul săptămânii vor avea loc excursii în Seattle şi împrejurimi.
  – Întregul cler este chemat să îşi actualizeze, cu această ocazie, toate fotografiile şi prezentările existente pe site-ul web al Bisericii.

   – Eparhiile de Midwest şi West vor organiza adunările lor în dimineaţa zilei de luni, 31 octombrie 2011, iar Eparhia de Sud îşi va organiza adunarea în aceeaşi zi, după-amiaza.
   – Vor avea loc mai multe sesiuni de discuţii, în care delegaţii vor fi încurajaţi să discute deschis despre planul strategic al Bisericii şi aspecte legate de acesta.
   – În seara zilei de joi va avea loc un dineu, mai informeraza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

– traducere si redactare: Ing. Catalin Ion (KSLCatalin)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.