Autocefalia Bisericii Ortodoxe din America si Unitatea Bisericii – de la viziunea istorica, la prezent

Alexis Liberovsky arhivist OCA Cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Iustinian de Naro-Fominsk, administrator al Parohiilor Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse în Statele Unite ale Americii, Frăţia Tinerilor din Catedrala Sfântul Nicolae din New York l-a invitat pe Dl. Alexis Liberovsky, arhivist al OCA şi director al Biroului de Istorie si Arhive, în scopul unei noi prezentări istorice, în limba rusă, marţi, 2 august 2011.

Aşa cum deja se obişnuieşte în cadrul unor astfel de manifestări, comune în rândul organizaţiei, adunarea a început cu o slujbă de rugăciune, desfăşurată în Catedrala istorică din New York, informeaza pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, jurnalist Stud. Denisa-Elena.
istoria catedralei sf nicolae din new york 2011 1

În prezentarea sa, intitulată “Autocefalia Bisericii Ortodoxe din America şi Unitatea

Map picture

Bisericii: de la viziunea istorică, la prezent”, Liberovsky a subliniat mai multe personalităţi – oamenii-cheie – evenimente şi documente care au modelat viaţa Bisericii Ortodoxe pe acest continent, începând cu Misiunea Alaska 1794, si în cadrul acordarii autocefaliei OCA în 1970. De asemenea, el a mai vorbit despre diferitele eforturi facute în sensul unităţii Bisericii din America de Nord, de-a lungul secolului 20, şi activitatea curentă a Adunării Episcopilor Ortodocşi Canonici din America de Nord şi Centrală.

O prezentare PowerPoint si peste 200 de imagini istorice au însoţit acest curs.
istoria catedralei sf nicolae din new york 2011 2

După prezentare, Dl. Liberovsky a răspuns la întrebările sosite din partea tinerilor. Au avut loc mai multe discuţii ample pe probleme şi evenimente care au aparut in parcursul istoric al Bisericii, în secolul 20.
În semn de recunoştinţă pentru prelegerea sa, Frăţia Tinerilor i-a oferit Dlui. Liberovsky o icoană a Sfântului Patriarh Tihon şi a Sfântului Alexander Hotovitzky, constructorii Catedralei Sf. Nicolae din New York.

– traducere si redactare: Stud. Denisa-Elena

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.