Printul Charles ajuta la refacerea Manastirii Hilandar

printul charles si manastirea hilandar 1

Printul Charles al Angliei a participat la sfârşitul lunii trecute, 28 iulie 2011, la o recepţie de binefacere, la reşedinţa sa de ţară din Highgrove House, pentru ajutorarea Mânăstirii sârbe Hilandar, aflată pe Muntele Athos.

printul charles si manastirea hilandar 2 Această recepţie este parte a acţiunii “Recurs Hilandar”, condusă de Asociaţia britanică “Prietenii Muntelui Athos”, care urmăreşte să sprijine mânăstirile athonite şi pe pelerinii republicii monahale, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

printul charles si manastirea hilandar 3

Map picture

Peste 100 de persoane din Marea Britanie, Europa şi Statele Unite au participat alături de stareţul mânăstirii sârbe, Arhimandritul Metodie, la recepţie.

În data de 4 martie 2004, Mânăstirea Hilandar a fost lovită de un incendiu accidental, care a distrus aproape trei sferturi din clădire istorică, construită în anul 1188. Suma rezultată în urma acţiunii este destinată echipării şi restaurării atelierului de icoane şi a manuscriselor aflate în mănăstire.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.