Reducerea finantarii Medicaid ingrijoreaza Biserica SUA

Medicaid SUA Coaliţia Interreligioasă îndeamnă Congresul American să protejeze Medicaid, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor informatii primite de la membri-abonati aflati in din Washington, SUA.

O scrisoare semnată de 36 de organizaţii naţionale ale SUA, din întreg spectrul religios, inclusiv de Comisia de Justiţie şi Apărare, a Consiliului Naţional al Bisericilor (CNC), afirmă că deşi eforturile de reducere a deficitului pot fi necesare, totuşi reducerile drastice din cadrul Medicaid (ajutor medical) pot fi devastatoare pentru comunităţile persoanelor cu handicap, conform unui comunicat de presă emis de CNC.

Map picture

"Valorile împărtăşite de credinţele noastre ne conduc spre sprijinirea politicilor şi programelor care promovează independenţa şi demnitatea persoanelor cu handicap, astfel încât acestea să-şi poată continua contribuţia în comunităţile de care aparţin şi în congregaţii", mai spune scrisoarea.

"Orice decizie referitoare la finanţarea Medicaid sau la structura programului ar trebui să ia în considerare necesitatea persoanelor cu handicap de a duce o viaţă sănătoasă, independentă".

Medicaid este un program de sănătate, destinat anumitor persoane şi familii cu venituri şi resurse mici, care funcţionează în Statele Unite ale Americii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.