Dakar – Senegal: 11 persoane ucise într-un accident rutier, în timpul unui pelerinaj

Unsprezece persoane au fost ucise în trei zile, în accidente rutiere, în Senegal, victimele fiind pelerini participanţi la un mare pelerinaj anual al unei mari grupări musulmane din ţară, au declarat vineri cei de la descarcerări.

“Începând de miercuri şi până vineri, unsprezece persoane au fost ucise în accidente rutiere. Aceştia sunt pelerini, care aveau întâlnire la Touba”, un oraş considerat sfânt, din vestul Senegalului, a declarat colonelul Senghane Ndiaye, responsabil cu comunicarea a brigadei naţionale de pompieri.

Cel mai mare accident a avut loc joi seara, în Mbar, un sat din centrul Senegalului, unde şapte persoane au murit căzând dintr-un camion care îi transporta.

Sute de mii de oameni se îndrepată în fiecare an pentru “magal” în Touba.

Magalul este “comemorarea zilei de plecare în exil, în Gabon, a fondatorului grupării Mourid, şeicul Amadou Bamba, la 12 august 1895, care corespunde conform calendarului musulman, celei de-a 18-a zi a lunii selenare Safar 1313.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.