8 ianuarie 2009 – Un primar a interzis spectacolul lui Dieudonné: Holocaustul, ca divertisment” este “interzis”.

Primarul (de stanga) de la Cournon d’Auvergne (Puy-de-Dôme), Bernard Pasciuto, a declarat miercuri că a emis un ordin de interzicere a susţinerii unui spectacol de comedie Dieudonné la Zenith d’Auvergne, pe 24 ianuarie, datorită în special „contextului politic din Orientul Mijlociu”.

“Cred că nu putem accepta ceea ce spune Dieudonné, „descris ca fiind fascist deghizat în actor de comedie, de care se foloseşte pentru a lansa ideile pentru care militează: revizionism şi antisemitism”, a declarat Pasciuto – AFP.

“Dacă am ales Republica, înseamnă că trebuie să fie apărate valorile fundamentale, cum ar fi datoria memoriei şi respectului pentru ceea ce s-a întâmplat odinioară, împotriva poporului evreu”, a declarat primarul din Cournon, un oraş în care se află Sala de spectacole Zenith d’Auvergne.

În acest ordin, al cărei copii a fost obţinută de AFP, Pasciuto se referă la “politica internaţională, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu”, subliniind faptul că spectacolul umoristic este de natură să creeze o “tulburare publică, la care municipalitatea nu ar fi capabilă să facă faţă măsurilor corespunzătoare.”

Spectacolul, intitulat “J’ai fait l’con”, care “este mai mult o întâlnire politică în care se neagă Holocaustul, ca divertisment” este “interzis”, a spus Pasciuto, într-un text prezentat de cotidianul regional „La Montagne”, de miercuri.

Un responsabil al Zenith d’Auvergne a explicat pentru AFP că “oricum”, înainte de interdicţie, spectacolul s-ar fi amânat pentru lunile iunie-septembrie, întrucât “a scăzut numărul de bilete vândute”.

“În cazul în care spectacolul se va amâna, voi repeta acelaşi decret”, a spus Pasciuto.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.