Strasbourg, 9 ianuarie 2009 – Apel al celor 4 religii din Alsacia, la respect şi la dialog

Reprezentanţii celor patru religii din Alsacia au lansat un apel la respect reciproc şi la dialog, la iniţiativa primarului din Strasbourg, Roland Ries.

“Noi toţi, evrei, creştini, musulmani suntem conştienţi de faptul că valorile comune pe care le avem condamnă cu fermitate toate actele, discursurile şi demonstraţiile, alături de alte forme de exprimare xenofobe sau discriminatorii”, proclamă apelul de la Strasbourg.

“Noi condamnăm în aceeaşi manieră toate tentativele de instrumentalizare sau de întreţinere a conflictelor din Orientul Mijlociu”, se mai spune în acest text semnat de către Arhiepiscopul Jean-Pierre Grallet, de Strasbourg, Driss Ayachour, Preşedintele Consiliului de administraţie Regional al musulmanilor (CRCM) din Alsacia, Jean-François Collange, preşedintele Uniunii Bisericilor protestante din Alsacia (EPAL) şi René Gutman, rabinul-şef de Strasbourg şi Bas-Rhin.

Semnatarii au salutat faptul că “au reuşit să ajungă la o astfel de calitate a dialogului” la Strasbourg “şi speră ca „toţi ceilalţi credincioşi vor putea să ridice la un nou nivel calitatea dialogului între confesiuni, în viaţa lor de zi cu zi, fiind necesar acum, mai mult ca niciodată.”

Apelul de la Strasbourg va fi citit la diferite slujbe religioase, în acest week-end, la Strasbourg şi în regiune, a precizat Ries într-o declaraţie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.