publicat în: Arhivă

Aşezământul Social Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia

Persoanele fără adăpost de pe raza judeţului Alba solicită, în această perioadă, într-un număr tot mai mare, serviciile Aşezământul Social Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia

Deschis în anul 2002 în zona gării din Alba Iulia, Centrul Social de Urgenţă Alba-Filantropia Ortodoxă este un loc de refugiu în această iarna pentru 38 de nevoiaşi. Date fiind condiţiile precare de vreme şi temperatura foarte scăzută, aşezământul se aşteaptă la un număr şi mai mare de solicitanţi, capacitatea acestuia fiind doar de 50 de locuri.

Aşezământul funcţionează pe baza parteneriatului dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a copilului Alba şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia.

Urmând cuvintele Sfântului Apostol Iacov: „Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele, şi cineva dintre voi le-ar zice: mergeţi în pace, încălzţi-vă şi vă săturati, dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?” (Iacov 2,15-16) Centrul Social de Urgenţa Alba urmăreşte să asigure condiţiile minime de trai pentru oamenii fără adăpost. Aceştia pot benefia atât de găzduire temporară, hrană şi îmbrăcăminte, cât şi de servicii sociale si medicale.

Consilier PR, Bianca Draghici