LYON, Grenoble: alarmă falsă, privind o maşină capcană, lângă o clădire de cult evreiesc

Cercetările au avut loc sâmbătă seara, zadarnic, şi au vizat mai multe vehicule, aflate în centrul oraşului Grenoble, în apropierea unui loc de cult evreiesc, după o alarmă falsă cu maşină capcană, a declarat ca Prefectura Isere.

“Nu s-a descoperit nimic în urma cercetărilor noastre asupra maşinilor. Acţiunea s-a încheiat.”, a declarat prin telefon, AFP, un oficial al Prefecturii.

Echipele specializate ale poliţiei, ajutate de câini dresaţi special pentru depistarea încărcăturilor de explozibil, au inspectat şase vehicule parcate pe strada Sidi Brahim, aproape de locul de închinare, după ce poliţia a fost alertată la orele 19:15 de un apel anonim, dintr-o cabină telefonică.

Operaţiunea, încheiată cu puţin timp înainte de orele 23:00, a fost precedată de instalarea unui perimetru de securitate şi de evacuarea rezidenţilor care a trebuit să fie cazaţi într-o cafenea sau la apropiaţi.

“Vom încerca să identificăm apelantul”, a spus vice-procurorul Grenoble, Vincent Auger.

Întrebat fiind asupra unei posibile legături între această alarmă falsă şi acţiunile noi din Gaza, Auger a calificat-o ca fiind “extrem de posibila”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.