In ziua de 30 August 2009 va avea loc inaugurarea unei noi Parohii Ortodoxe Romane, avand locatia in Liverpool

Incepand din August 2008, in Liverpool s-a organizat o Parohie ortodoxa romaneasca, sub binecuvantarea IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, prin stradania Pr. Dan Ghindea si a comunitatii romanesti din zona.


In prezent, parintele slujeste Sfanta Liturghie in ultima duminica a fiecarei luni, in biserica greaca Sf. Barbara din Chester, unde paroh este Pr. Pankratios.

Cei interesati de acest proiect sunt invitati sa ia legatura cu Pr. Dan 07791.76.97.91, sau cu urmatorii membri ai comunitatii romanesti din Liverpool:

Doamna Dorina Carter Timofte : 0151 625 19 08

Doamna Aurelia Morris: 01244 549 153

Domnisoara Ariadna : 07988 721 200

In data de 13 iunie 2009, a avut loc prima intrunire a comunitatii romanesti din Liverpool si imprejurimi, la care a participat si Parintele Dan. A fost o experienta placuta unde in deplin acord, s-a hotarat infiintarea unei parohii ortodoxe romanesti in zona.

Parohia romaneasca din Liverpool isi va desfasura activitatea in Saint Nicholas and Virgin Mary Church:

Slujba de inaugurare va avea loc in data de 30 august 2009.

Cei interesati sa dea o mana de ajutor sunt rugati sa ia legatura cu Pr. Dan sau cu membrii comunitatii din Liverpool enumerati mai sus.

De asemenea, Pr. Dan va fi prezent in Liverpool incepand cu data de 29 august pentru spovedanii si pentru a asigura buna desfasurare a evenimentului.

Cu aceasta ocazie, Parintele Constantin – Parohia Sf Macarie cel Mare Mirfield, va fi prezent la Liverpool, pe 30 august 2009.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.