Episcopia Covasnei şi Harghitei va contribui la construirea unei biserici din Cehia

Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei va contribui la construirea bisericii din oraşul Most, aflat lângă Praga, în memoria soldaţilor români căzuţi în timpul celui de-al doilea război mondial pe teritoriul Cehiei şi Slovaciei de astăzi.

Sprijinul va consta în asigurarea materialului lemnos, deoarece lăcaşul de cult va fi din lemn. Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţei anuale de lucru a Adunării Eparhiale din Episcopia Covasnei şi Harghitei.

Piatra de temelie a bisericii din Cehia a fost pusă pe 14 iulie 2007 de vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist şi de Mitropolitul Primat Hristofor al Cehiei şi Slovaciei.

La subsolul lăcaşului de cult va fi construit un memorial care va conţine, pe lângă lista cu numele eroilor români căzuţi în munţii Tatra, fotografii şi obiecte care le-au aparţinut acestora.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.