Bangkok (Birmania): HRW denunţă abuzurile contra minorităţii creştine Chin

“Regimul militar din Birmania se face responsabil de abuzurile sistematice împotriva etniei Chin (predominant creştină), care este victimă a foamei, a muncii forţate, a torturii şi persecuţiei, a declarat astăzi organizaţia „Human Rights Watch” (HRW) .

Într-un nou raport, HRW a specificat că zeci de mii de membri ai acestei minorităţi din nordul Birmaniei încearcă să se refugieze în India, doar că, mulţi dintre ei, sunt aduşi cu forţa, înapoi, în regiune.

“De prea mult timp, grupurile etnice, cum ar fi Chin, au suportat valul abuzurilor militare din Birmania”, a spus Elaine Pearson, director adjunct al reprezentanţei Asia a HRW, o organizaţie cu sediul la New York.

“Este timpul să fie oprit acest tratament brutal, iar armata (birmaneză), să fie trasă la răspundere pentru acţiunile sale”, a spus ea, adăugând: “India, de cealaltă parte, ar trebui să-i protejeze pe cei care caută cu disperare un loc sigur.”

Raportul HRW include mărturii ale membrilor etniei Chin, rapoarte de tortură şi de muncă forţată , din partea armatei birmaneze în Statul Chin – o regiune săracă ce se confruntă cu o adevărată penurie alimentară.

Birmania, ţară a cărei populaţie este în marea majoritate budistă, numără 135 de naţionalităţi.

Unele grupuri etnice conduc încă mişcări de rebeliune împotriva puterii birmaneze centrale, controlate de armată din 1962.

Aproape 90% dintre membrii Chin, sunt creştini. Birmania, reamintim, mai este numita si Uniunea Myanmar.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.