Tarnosirea Bisericii Parohiei Creti, Protoieria Slatina II Nord

Duminica 11 octombrie, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, a tarnosit biserica parohiei Creti, Protoieria Slatina II Nord, in cadrul Sfintei Liturghii hirotonind intru diacon pe teologul Adrian Turcu.

in cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a talcuit sensul cuvintelor Mantuitorului din pilda Semanatorului, indemnand credinciosii sa fie precum pamantul cel bun care aduce roade depline:


“invatatura evangheliei de azi ne arata cum sa ne punem sufletul si inima la dispozitia cuvantului lui Dumnezeu, astfel ca semnitele invataturii Sale sa rodeasca in noi ca-ntr-un pamant bun. Nu ca pamantul de langa drum, trecator, indiferent si superficial. Nu ca pamantul pietros, adica cu inima lipsita de sensibilitate sfanta si impietrita. Nici ca pamantul dintre spini, lasandu-ne coplesiti de grijile si placerile vietii, ci ca pamantul cel bun care, primind cuvantul lui Dumnezeu, a si rodit pe masura. Se cuvine sa ne intrebam care dintre cele patru feluri de pamant suntem?… ?i daca suntem pamantul cel bun, rodim noi oare insutit si deplin?”

La sfarsitul slujbei, PS Sebastian a acordat Diploma de Vrednicie D-lui ?tefan Dumitrache, D-lui Constantin Dragomir, D-lui Ion Martinescu, D-lui primar Iulian Barascu si D-nei Tatiana Raicu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.