Sfintirea pietrei de temelie a Bisercii Sf. Andrei Rubleov din Moscova

Episcopul de Pavlov-Posadsk Kiril, in dimineata zilei de 26 februarie 2010, a sfintit piatra de temelie a Bisercii „Sf. Andrei Rubleov" din Moscova.

„Aceasta va fi prima Biserica cu hramul in cinstea marelui iconar Sf. Andrei Rubleov" – au declarat responsabili din cadrul Patriarhiei Moscovei.


Din complexul bisericesc va face parte si Centrul de studiere si dezvoltare a pricipiilor artei rusesti vechi: un muzeu, un atelier de pictare a icoanelor si o scoala de arte plastice pentru copii si maturi.

Conform acelorasi surse din Patriarhie in regiunea Moscovei in care va fi construita Biserica se afla multe institutii importante ale statului, resedinta guvernamentala si un mare complex locativ, astfel ridicarea Bisericii „Sf. Andrei Rubleov" va solutiona problemele multor crestini ortodocsi care locuiesc in acesta parte a capitalei ruse.

MITROPOLIA REPUBLICII MOLDOVA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.