IPS Mitropolit Vladimir la Expozitia columbofililor, in Republica Moldova

IPS Mitropolit Vladimir la Expozitia columbofililor, in Republica Moldova

In data de 27 februarie 2010, Casa Centrala a Armatei din Republica Moldova a strans la un loc columbofilii din toata tara, cu ocazia unei expozitii tematice „Porumbelul – simbolul Pacii". Evenimentul s-a bucurat de prezenta inalt Prea Sfintitului Mitropolit Vladimir.


Deschiderea expozitiei de porumbei a fost precedata de luarile de cuvant ale unor inalti oaspeti oficiali si de un mic concert de muzica patriotica.

in acest context, IPS Vladimir si alte persoane publice au fost decorate cu medalia pentru pastarea si promovarea pacii.

Parintele Severian Gheras, parohul Bisericii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava" din Chisinau, un inveterat columbofil, in luarea sa de cuvant, a mentionat caracterul biblic al porumbelului, aceasta fiind pasarea care i s-a aratat lui Noe dupa potop.

IPS Vladimir, la randul sau, a subliniat importanta acestui eveniment pentru educarea tinerei generatii in spiritul unei convietuiri pasnice si s-a aratat bucuros ca expozitia in cauza a fost gazduita tocmai de Casa Centrala a Armatei Nationale. inalt Prea Sfintia Sa a tinut sa multumeasca organizatorilor pentru faptul ca nu au uitat de Biserica atunci cand au organizat evenimentul, deoarece aceasta institutie este prima care militeaza pentru pace si sustine toate initiativele in acest sens.

in aceeasi zi, Mitropolitul Vladimir dimpreuna cu toti oaspetii de onoare s-a recules la panoul comemorativ dedicat combatantilor conflictului de pe Nistru cazuti la datorie, din incinta Muzeului Casei Centrale a Armatei.

MITROPOLIA REPUBLICII MOLDOVA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.