30 de locuri pentru clasa a IX-a, la profilul Teologie Ortodoxa, in Liceul pedagogic Carmen Sylva din Timisoara

30 de locuri pentru clasa a IX-a, la profilul Teologie Ortodoxa, in Liceul pedagogic Carmen Sylva din Timisoara

Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" din Timisoara este o unitate scolara reprezentativa la nivel judetean si national in invatamantul preuniversitar, cu un corp didactic bine pregatit, implicat in proiecte de pregatire si formare profesionala continua. Este o scoala care ofera un mediu dinamic de invatare, in care poti sa-ti cultivi aptitudinile, propria vocatie, poti sa-L gasesti pe Dumnezeu si in care te poti regasi si redescoperi.


in cadrul acestui liceu functioneaza clasele cu profil Teologie Ortodoxa. Planul de scolarizare pentru anul scolar 2010 – 2011 prevede 30 de locuri pentru clasa a IX-a la acest profil vocational.

Se pot inscrie elevii clasei a VIII-a si absolventi de gimnaziu din anii anteriori care au promovat testele nationale/tezele unice.

Dupa terminarea cursurilor, elevii acestui profil vor sustine un examen pentru obtinerea atestatului profesional, care le confera anumite oportunitati (predarea Religiei in scoala, nivel mediu; cantaret bisericesc; posibilitatea accederii in formatii corale s.a.).

Dupa promovarea examenului de Bacalaureat absolventii acestei sectii se pot inscrie la orice facultate, indiferent de profil (Teologie Pastorala, Didactica, Istorie, Litere, Arhitectura, ?tiinte Economice etc.).

Calendarul Admiterii:
11-14 iunie – inscrierea candidatilor;
15-17 iunie – desfasurarea probelor;
18 iunie – afisarea rezultatelor;

Probele de aptitudini constau:
– o proba orala – se urmareste interpretarea unei cantari bisericesti si o proba de dictie;
– o proba scrisa – se urmareste evaluarea cunostintelor de religie ortodoxa dobandite in clasele a VII-a si a VIII-a.

Temele pentru examen sunt in numar de 14.
(Acestea si alte informatii se pot afla de la profesorii care predau desciplinele teologice la aceasta sectie, dar si de la preotii din Arhiepiscopia Timisoarei)

MITROPOLIA BANATULUI

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.