(VIDEO) “Nenascut” (Unborn) – un cantec crestin de o sensibilitate si de o frumusete aparte, un cantec care deja salveaza vieti

(VIDEO) "Nenascut" – un cantec crestin de o sensibilitate si de o frumusete aparte, un cantec care deja salveaza vieti

"Nenascut", un cantec al artistei crestine Caitlin Jane, inspirat din perioada de sarcina neplanificata a unei prietene, renaste un mesaj de speranta si prezinta imaginea puternica a omului inca nenascut.

Videoclipul arata o femeie tanara PRABU?ITA dupa ce a descoperit ca este insarcinata. Versurile dau glas, celui… ce inca nu poate vorbi: "Sunt nenascut / Eu nu pot vorbi atunci cand /… ma tem".


Femeia renunta din ce in ce mai tare la ideea avortului, pe masura ce “sta de vorba” cu propriul sau copil inca nenascut. Iar el continua sa-i vorbeasca: "Eu sunt viu / Inima mea bate … intr-o zi o sa cresc / Doar pentru ca / Tie ti-a pasat atat cat sa ma iubesti". Femeia decide sa paraseasca clinica de “programare” a sarcinii.

Urmatoarele fragmente ale videoclipului ne arata copiii jucandu-se in parc. in final vedem copilul… nascut.

Potrivit lui Jane, melodia i-a venit dupa ce a aflat ca o prietena pe care a avut-o in colegiu s-a confruntat cu o sarcina neplanificata.

"Cand am aflat, am fost atat de socata la inceput", a declarat ea catre LSN, "dar si-a schimbat decizia, cu curaj, si a pastrat copilul. Pentru ca stiu ca este foarte usor sa spunem ca "suntem pro-viata"… dar [este diferit] atunci cand e vorba de o situatie personala, sau a cuiva cunoscut, in confruntarea cu o situatie in care se cer sacrificii".

Versurile si melodia cantecului, mai spune ea, au deschis ochii multor femei care trec prin aceasta experienta.

"Imediat dupa ce l-am scris, am fost un pic stresata cand il cantam, fiindca nu stiam ce raspuns va avea" a spus ea. "Unele dintre locurile prezente in cantec nu sunt locuri crestine… Este stresant sa treci prin ele".

”Cu toate acestea”, a spus Jane, “am descoperit ca piesa a avut un impact surprinzator”.

Dupa cantec, a mai spus ea: "Mereu a venit cate cineva sa-mi spuna povestea sa”, fie ca era vorba despre pastrarea unui copil, despre adoptie sau avort.

"A fost coplesitor, dar este totusi foarte frumos. Am avut atat de multe persoane care au marturisit prezenta Harului lui Dumnezeu in vietile lor."

Jane a mai spus ca, ajutandu-i sa recunoasca prezenta acestui Har in viata lor, a fost mai motivata ca muzician. "Noi nu avem un alt scop, decat sa fim inradacinati si centrati pe Dumnezeu, si in Hristos", a declarat ea catre Life News. "Daca vizam doar succesul si numele nostru, in cariera, atunci inseamna ca vom sfarsi fara valoare in cele din urma".

Cantareata a planuit de curand sa scoata un DVD audio-video, cu muzica, si cu experientele unor femei pe care ea a ajuns sa le cunoasca dupa acest cantec.

"Uneori oamenii cred ca nu pot face nimic [in oprirea unui avort]", a spus ea. "Cred cu tarie ca femeile doresc sa aiba si o alta optiune” – referindu-se la centrele de criza destinate femeilor gravide.
"Deci, daca ajung aici, atunci ele trebuie sa stie ca au deja posibilitatea unei alte optiuni".

dupa un interviu de James Tillman 1 martie 2010 – (Life News)

© Carmen Ana_Ion- publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.