Sfințirea locului pentru biserica ortodoxă a comunității românești din Alcalá de Henares (Spania)

În ziua de 21 Decembrie 2008, în Duminica dinaintea Nașterii Domnului, a tuturor Drepților dinainte de Hristos, s-a slujit Sfânta Liturghie Arhierească de către Prea Sfințitul Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, în Parohia ‘Sfantul Mare Mucenic Gheorghe’ din Alcalá de Henares, Spania. Au slujit, alături de PS Timotei: preotul paroh Adrian Valerian Pintea – Alcalá de Henares și preotul paroh din Parohia Tarancon, Gavrilă Ciunterei.

După Sfânta Liturghie ce s-a slujit în capela în care momentan se săvârșesc Sfintele slujbe, Preasfințitul Timotei, împreună cu preoții și cu credincioșii, a mers în procesiune solemnă până la terenul concesionat de Primăria orașului Alcalá de Henares, spre a fi construită biserica ortodoxă a Parohiei noastre. Aici a fost întâmpinat de autoritățile locale și s-a ținut slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici. Preasfințitul Timotei a rostit cuvânt de învățătură.

A luat cuvântul și primarul orașului, domnul Bartolomé González Jiménez, care ne-a sprijinit în demersul nostru, iar la final preotul paroh Adrian Pintea a mulțumit Preasfințitului, autorităților locale și credincioșilor care au participat la acest moment istoric din viața Parohiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.