Mitropolitului Chiril gaseste solutii: Biserica de astăzi are nevoie de o reală “inteligenţă” Ortodoxă

Potrivit mitropolitului Kirill de Smolensk şi Kaliningrad, locţiitor al Patriarhului, Biserica din Rusia de astazi are o foarte puternică nevoie de o veritabilă intelectualitate Ortodoxă.

Mitropolitul a exprimat această idee în cadrul reuniunii de duminică 28 decembrie, ce a avut loc alături de studenţii de seminar din Mânăstirea Srétenski – Moscova.

Pentru Episcopul Chiril, “modelele teologice seci şi repetitive nu pot convinge pe nimeni. Noi trebuie să predicăm pentru oamenii de azi, într-o limbă care este uşor de înţeles. Trebuie să propovăduim Evanghelia eternă prin categorii de idei şi cuvinte elocvente pentru fiecare generaţie.”

“Noi trebuie să avem teologi capabili să reflecte în prezentul teologic din lumea noastră”, a spus episcopul. Trebuie să reacţionăm la problemele actuale, nu ca politicieni, nici ca oamenii de stiinta, ci ca păstori, preoţi şi teologi. Aceasta este ceea ce poporul lui Dumnezeu aşteapta de la noi. ”

Mitropolitul Chiril consideră că intelectualitatea ortodoxă poate fi astăzi în Rusia mesagerul Adevărului în sânul societăţii, care este, uneori, predispusă la viziuni străine de creştinism, chiar ateiste.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.