La aceasta ora, Patriarhul Romaniei participa la sesiunea de lucru a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei din Strasbourg

PF Daniel la Strasbourg “Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane participa, la aceasta ora, la sesiunea de lucru a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei din Strasbourg”, conform informatiilor puse la dispozitie de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

in cadrul sesiunii de lucru cu tema “Dimensiunea inter-religioasa a dialogului intercultural”, intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane va rosti o alocutiune in plenul Adunarii Parlamentare.


{mosmap address=’ Strasbourg ‘|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’La aceasta ora, Patriarhul Romaniei participa la sesiunea de lucru a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei din Strasbourg – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|} Conform aceluiasi comunicat, la dezbateri participa reprezentanti ai mai multor formatiuni religioase din statele membre ale Uniunii Europene.

Cu o zi inainte, ieri, 11 aprilie 2011, PF Parinte Daniel s-a aflat la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg, unde a avut intalniri cu mai multi demnitari, in urmatoarea ordine: Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, Thomas Hammarberg, comisarul pentru Drepturile Omului si Jean-Paul Costa, presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), la Palatul Drepturilor Omului din Strasbourg.

Discutiile au vizat tema drepturilor minoritatilor religioase, a diasporei, a dialogului intercultural, interreligios.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.