Yeghishe Sargsyan, ambasadorul Republicii Armenia, la Resedinta Patriarhala

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit astazi, 24 februarie 2010, la Resedinta Patriarhala, vizita Excelentei Sale, domnul Yeghishe Sargsyan, ambasadorul Republicii Armenia la Bucuresti. Vizita a avut loc o data cu incheierea mandatului de ambasador in tara noastra. Dupa cei opt ani de activitate diplomatica in tara noastra, Excelenta sa se considera un prieten al romanilor si a dorit sa multumeasca pentru ospitalitatea si prietenia poporului roman.


Excelenta sa, domnul Yeghishe Sargsyan, ambasadorul Republicii Armenia la Bucuresti, a spus referitor la aceasta vizita:

„Dupa opt ani de misiune diplomatica in Romania am considerat ca este de datoria mea sa vin intr-o vizita de ramas bun la Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, intrucat relatiile dintre Bisericile noastre sunt niste relatii traditionale indelungate, foarte bune, ca intre doua Biserici surori. Am discutat diferite aspecte ale relatiilor noastre bilaterale, intre cele doua tari, intre cele doua popoare si bineinteles intre cele doua Biserici. Am subliniat in mod special prezenta a mai bine de 800 de ani a unei comunitati armene in Romania si desigur relatiile de prietenie care ne-au legat de-a lungul acestor secole.

As vrea sa subliniez faptul ca, in discutiile pe care le-am avut cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, s-a subliniat si posibilitatea unor pelerinaje, atat a armenilor in Romania pentru a vizita locurile sfinte ortodoxe romanesti, precum si cele ale comunitatii armene din Romania. Dar in acelasi timp si posibilitatea unor pelerinaje ale romanilor ortodocsi in Armenia pentru a vizita, la randul lor, locurile sfinte din Armenia”, informeaza Radio TRINITAS, citat de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.