Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit o distinctie din partea Papei Benedict al XVI-lea

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit o distinctie din partea Papei Benedict al XVI-lea

Papa Benedict al XVI-lea a decis sa ofere trei Medalii Pontificale de Argint pentru trei ierarhi din Romania, informeaza Radio Dobrogea in buletinul sau de stiri, astazi 11 mai 2010.


PF Parinte Patriarh Daniel, arhiepiscopul major greco-catolic Lucian Muresan si episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu au primit distinctii de la reprezentantul Vaticanului, prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, cardinalul Leonardo Sandri, venit in vizita in Transilvania.

In plus, ziarul Romania Libera, in editia sa de astazi, informeaza ca Florentin Crihalmeanu i-a oferit cardinalului Leonardo Sandri medalia Sfantul Iosif, si o cruce traditionala romaneasca, sculptata in lemn, impreuna cu o icoana bizantina a Mantuitorului, Iisus Christos.

Sosit vineri in Bucuresti, Cardinalul Sandri s-a intalnit cu reprezentantii statului roman, cu cei ai Bisericii Ortodoxe si cu cei ai Bisericii Catolice.

"Sambata, el a participat la pelerinajul anual din Cimitirul Saracilor din Sighetu Marmatiei, unde s-a rugat in locul unde se afla, ascunse in gropi comune, osemintele episcopilor greco-catolici si romano-catolici morti in temnita comunista din Sighetu Marmatiei. Duminica, el a oficiat liturghia in catedrala greco-catolica din Blaj, iar luni a sosit la Cluj-Napoca, unde a celebrat, de asemenea, liturghia in catedrala greco-catolica din oras" mai informeaza Romania Libera.

©Redactare: KSLCatalin