Biserica din comuna Bacova – Arhiepiscopia Timişoarei

Ocazie 1: Sfinţirea bisericii din comuna Bacova

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a poposit duminică, 23 noiembrie a.c. în parohia Bacova, protopopiatul Lugojului, pentru a târnosi biserica acestei parohii.

În cadrul sfintei liturghii Prea Sfinţia Sa Paisie a distins pe preotul paroh Aurel Todorescu cu rangul de iconom-stavrofor pentru osteneala depusă la renovarea acestei biserici. Această distincţie a căutat să evidenţieze şi să aprecieze munca preotului paroh dar şi a credincioşilor care au fost alături de acesta.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către diacon ceremonial drd. Radu Bogdan care a subliniat importanţa trezviei duhovniceşti şi a râvnei pentru dobândirea Împărăţiei lui Dumnezeu. Preotul paroh a mulţumit tuturor celor prezenţi şi în special ierarhilor care au purtat de grijă arohiei Bacova. Prea Sfinţia Sa Paisie a rostit un cuvânt de îndemn şi de apreciere menit să învigoreze vieţuirea creştină a credincioşilor din Bacova.

După slujba târnosirii şi sfânta liturghie Consiliul parohial a oferit o agapă frăţească tuturor celor prezenţi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.