Tuesday 23 february 2010

Obama vrea sa extinda dincolo de orice asteptari subventionarea avortului la cerere, in SUA

Lacasuri Ortodoxe: din Washington DC
Un proiect de lege de ingrijire a sanatatii, nou propus de Presedintele Obama, luni 22 februarie 2010, ameninta sa extinda avortul dincolo de asteptari.

in cadrul acestui “proces de reconciliere bugetara” (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010), s-a propus ca avortul sa se bucure de o finantare federala directa prin intermediul Centrelor de Sanatate Comunitare, (…) si printr-o serie de alte subventii federale pro-avort", a declarat Directorul Legislativ al NRLC, Douglas Johnson, luni 22 februarie 2010, citat de presa americana.


Prin propunerile presedintelui, “de fapt se solicita o majorare a fondurilor existente, prin proceduri de subventionare directa a avortului la cerere (prin Centrele Comunitare de Sanatate), precum si subventionarea asigurarilor private de sanatate care privesc avortul (prin intermediul unui program de-subventionare prin credite fiscale)" – a mai adaugat Johnson.

Printre propunerile presedintelui “de fapt se propune o majorare a fondurilor existente, prin proceduri de subventionare directa a avortului (prin Centrele Comunitare de Sanatate), precum si subventionarea asigurarilor private de sanatate care privesc avortul (prin intermediul unui program de-subventionare prin credite fiscale)" – a mai adaugat Johnson.

"Daca toate modificarile presedintelui vor trece mai departe", a spus Johnson, "legislatia care va rezulta ar permite finantarea directa federala a avortului la cerere, prin Centrele Comunitare de Sanatate, Institutul Subventiilor Federale pentru Centrele private de sanatate acoperind costurile acestuia".

Republicanii, si chiar unii democrati, sunt sceptici insa ca Summit-ul de joi va insemna ceva mai mult decat o politica de teatru.

©Carmen_Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.