publicat în: Arhivă

Obama vrea sa extinda dincolo de orice asteptari subventionarea avortului la cerere, in SUA

Lacasuri Ortodoxe: din Washington DC
Un proiect de lege de ingrijire a sanatatii, nou propus de Presedintele Obama, luni 22 februarie 2010, ameninta sa extinda avortul dincolo de asteptari.

in cadrul acestui “proces de reconciliere bugetara” (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010), s-a propus ca avortul sa se bucure de o finantare federala directa prin intermediul Centrelor de Sanatate Comunitare, (…) si printr-o serie de alte subventii federale pro-avort", a declarat Directorul Legislativ al NRLC, Douglas Johnson, luni 22 februarie 2010, citat de presa americana.


Prin propunerile presedintelui, “de fapt se solicita o majorare a fondurilor existente, prin proceduri de subventionare directa a avortului la cerere (prin Centrele Comunitare de Sanatate), precum si subventionarea asigurarilor private de sanatate care privesc avortul (prin intermediul unui program de-subventionare prin credite fiscale)" – a mai adaugat Johnson.

Printre propunerile presedintelui “de fapt se propune o majorare a fondurilor existente, prin proceduri de subventionare directa a avortului (prin Centrele Comunitare de Sanatate), precum si subventionarea asigurarilor private de sanatate care privesc avortul (prin intermediul unui program de-subventionare prin credite fiscale)" – a mai adaugat Johnson.

"Daca toate modificarile presedintelui vor trece mai departe", a spus Johnson, "legislatia care va rezulta ar permite finantarea directa federala a avortului la cerere, prin Centrele Comunitare de Sanatate, Institutul Subventiilor Federale pentru Centrele private de sanatate acoperind costurile acestuia".

Republicanii, si chiar unii democrati, sunt sceptici insa ca Summit-ul de joi va insemna ceva mai mult decat o politica de teatru.

©Carmen_Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010